Microsoft Türkiye’de Düzenlediğimiz Windows 8, Windows Phone, Azure Eğitimi

wp8w8azureetkinlikÖncelikle etkinliğimizin çıkış noktasından biraz bahsetmek istiyorum. Eğitimi aslında Beykent üniversitesinde düzenlemeyi düşünüyordum, planım Beykent Üniversitesindeki uygulama geliştirme meraklılarına Windows 8 ve Windows Phone ortamlarına giriş yapmayı, zamanla kendilerini geliştirmeyi göstermek, biraz da bu cesareti onlara aşılamaktı, lakin bildiğimiz üzere aslında büyük potansiyele sahip olan biz öğrenci kesimi, bazen sırf biraz cesaret eksikliğinden bu platformlara uzak kalabiliyoruz.

Beykentte düzenlemeyi amaçladığım bu eğitim ile ilgili katılımcı sayısı olarak beklentimiz 20-30 iken, sayı biraz şekil değiştirmeye başlayınca ben de olayı biraz değiştirip Microsoft Türkiye ofisindeki büyük Jupiter 1 salonunda yapmayı düşündüm, Microsoft tarafından da onay gelince işi o boyuta taşıdım, olay daha sonra sayının iyice artması, Microsoft Türkiye ofisindeki 2 adet Jupiter salonun birleştirilip katılımcı sayısının 250 olmasıyla sonuçlandı. Bu esnada Mertkan ve Alperen arkadaşımızla da organizasyonu biraz büyütüp daha sonra bu etkinliğimizin saat sabah 10-12 kısmına MSP toplantısı, 12-17 kısmına da uygulama geliştirme eğitimi adını verip işleri tamamen farklı bi boyuta taşıdık. Velhasıl çok ta güzel yaptık, ellerimize sağlık 🙂 Ayrıca eğitime katılıp bizlere şeref veren 100’e yakın öğrenci arkadaşa da teşekkür etmek istiyoruz, bizi yalnız bırakmadıkları için.

 

Eğitimde küçük bi açılış konuşması ve uygulama tanıtımı yaptık arkadaşlarımla. Geliştirdiğimiz uygulamaların süreçlerini, başarılarını ve diğer aşamalarından bahsedip aslında olayın ne kadar basit olduğunu aktarmaya çalıştık. Daha sora sırasıyla Mertkan arkadaşım bize Visual Studio, Windows Phone ve Windows Store SDK’ları ve araçlarını tanıttı, katılımcı arkadaşlarımızı gireceğimiz demolara hazırladı teorik bilgi vererek.

  

Daha sonra ben bir çeşit Hello World yapmaya giriştim fakat bu klasik hello worldlerden biraz farklı olarak, bi çok alanda “hello” içeriyordu. Örnek olarak, Windows Store için klasik ekrana hello world yazdırma, Blend ile ilk animasyonumuzu yaratma ve oynatma, internetten ilk verimizi çekip bunun detaylarına ulaşabilme ve ses oynatma ile ilgili bi demo yaptım. Aslında işler hello world’den çıkmış oldu ancak, aslında ben olaya 4 farklı alanda aynı anda yapılış bir Hello World olarak bakıyorum 🙂 Ayrıca öğrenci dostlarımıza 15 dakika kadar MSP programından, 30 dakika kadar da Windows Azure platformundan bahsetme fırsatı buldum.

 Extra Small Virtual Machine - Hız Testi Microsoft Student Partner Programı

Benim ardımdan Alperen arkadaşımız bize bir databind örneği yaparak bir veriyi nasıl yaratıp nasıl listeleyebileceğimizi gösterdi, ki aslında yapılan bir çok kurumsal uygulama databind dediğimiz metod ile üretiliyor.

Programa resmen dahil olmamasına rağmen bizlere zaman ayırarak tecrübelerini paylaşan MS Akademik Programlar yönetici Mustafa Kasap, Açık Akademi yöneticisi Taner Akçok, Microsoft MVP’lerinden Muammer Benzeş ve çok çok sevdiğimiz sorumlu stajyerimiz Anıl Üzengi’ye teşekkür ediyoruz, özellikle Anıl’a her türlü çilemizi çektiği ve yardımcı olduğu için ayrıca teşekkür etmek istiyorum, daha iyilerinde görüşmek üzere! 🙂

Etiketler:

"Microsoft Türkiye’de Düzenlediğimiz Windows 8, Windows Phone, Azure Eğitimi" yazısı için hiç yorum yapılmamış..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir