Windows 8.1 Eğitim Serisi Notları

bir 02 Aralık 2013Microsoft Türkiye Günlüğü

Eğitimler aslında “bildiğimi düşündüğüm” videolardan oluşuyordu en başta, ancak bitirince farkettim ki durum öyle değil. Yapabiliyor olmak ile öğrenmek arasında ince bir çizgi olduğunu farkettim, bu farkı da sizlerle paylaşmak istiyorum.

Windows 8.1 üzerine olan bu eğitimleri sizerin de izlemesini şiddetle tavsiye ediyorum. Hangi seviyede olursanız olun faydasını görebilirsiniz.

Eğitim 0 ve 1

Eğitimde öncelikle her eğitimde olduğu gibi eğitim takvimini görüyoruz. Bu takvime göre ilerleyeceğimiz bir plan.

MEA Influencer isimli platformdan bahsediliyor, platform özetle MEA bölgesindeki developerların vitrini olarak adlandırılabilir. Bu aracı inceliyoruz ve neler barındırdığını görüyoruz. Gelecekte MEA için merkez kıvamında bir araç olacağını öğreniyoruz.

Microsoftun Windows 8 için çıkartmış olduğu 200 örnek kod arşivini bu kez Windows 8.1 için görüyoruz ve içeriğine göz gezdiriyoruz. C#, JS gibi dillerde örnekler olduğunu görüyoruz. Kamera ve Tile örneğini inceliyoruz

Adım adım bir web siteden uygulama oluşturma: http://msdn.microsoft.com/en-US/library/windows/apps/hh868264

Adım adım bir iPad uygulamasından Windows 8 uygulaması oluşturma: http://msdn.microsoft.com/en-US/library/windows/apps/hh868262

Roadmap’ı inceliyoruz ve süreçlerden bahsediyoruz.

Eğitim 2

Wireframing, storyboarding’in ne olduğunu ve nasıl yapılacağını görüyoruz, bu sayede nasıl farklılıklar yaratabileceğimizi görüyoruz. Ayrıca IKPhoto örnek uygulaması içerisinde datatemplate kullanımını görüyoruz.

Eğitim  3

IKPhoto uygulamasında listelemeyi yaptıktan sonra bu listedeki itemları detaylı göstermeyi görüyoruz. Ayrıca ne işe yaradığını bilmediğim DataContext özelliğini de bu eğitim sayesinde öğrenmiş oldum. Ayrıca tile’ları inceledik bu eğitimde.

Eğitim 4

Search olayı biliyorsunuz Windows 8 ile gelmiş bir yenilikti. Bu yeniliğin zayıf noktalarından biri olan Charm bar’a ulaşma zorunluluğunun ortadan kalktığını, artık SearchBox aracı sayesinde CharmBar’a koymak zorunda kalmadan uygulamamıza Search entegre edebiliyoruz. Ayrıca suggession (arama önerisi) yapabiliyor olmamız da ilgimi çekti.

Eğitim 5

Hub template’ini inceledik. Tekrar search’a göz gezdirdik. Windows 8’de olan ve 8.1 ile güncellenen API’ları, sadece 8.1’e gelen API’ları inceledik. Ayrıca benim en çok dikkatimi çeken yenilik olarak WebView’a artık çeşitli efektler ve animasyonlar uygulayabiliyoruz. Bu gerçekten eksikliğini yaşadığım bir durumdu. Ayrıca Flyoutların da kullanımını gördük.

Eğitim  6 

Animasyonlara dair örnekler yaptık, nasıl kullanıldığını nasıl değişik amaçlar için kullanılabileceğini gördük ki en iyi örneklerinden bir tanesi 4 adet karenin yeni Windows 8 logosuna dönüştürülebilmesi.

Eğitim 7

Bu eğitimde location ve BingMaps kullanımını gördük ve buna ek olarak nasıl Pushpin koyacağımızı, custom Pushpini nasıl yerleştireceğimizi ve GPS takibinin nasıl yapılacağını gördük

Eğitim 8

Burada sensörleri ve medya API’larına güzel bir dalış yaptık. Sınırlarımızın ne kadar geniş olduğunu ve bir çok zor görünen özelliğin aslında ne kadar kolay uygulamamıza entegre edilebileceğini gördük

Roadmap

Roadmap başlıklarından özellikle “best practices apps”leri inceledim ve Windows 8 üzerindeki en iyi uygulama örneklerini inceleme fırsatı buldum.

Roadmap’e http://blogs.msdn.com/cfs-file.ashx/__key/communityserver-components-postattachments/00-10-45-16-05/Win8LearningRoadMap.pptx adresinden ulaşabilirsiniz

Eğitimler nerede?

http://blogs.msdn.com/b/ikivanc/ adresinden eğitimlere ulaşabilirsiniz.

Etiketler:

"Windows 8.1 Eğitim Serisi Notları" yazısı için bir yorum yapılmış.

  1. batuhan avlayan dedi ki:

    izindeyizzzz reyizzz 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir