Onur Altıntaş
Windows Pazarlama Grup Müdürü, Microsoft Türkiye

Windows 8.1 Gelirken

Windows 8 iş yaşamımızla kişisel yaşamımızın bir araya geldiği, dokunma deneyimi mükemmel cihazlarla, istediğimiz yerden anında bağlanabildiğimiz bir dünya için tasarlanmıştı. Windows 8 ile PC ve mobil bilişim yeniden tanımlanıyor, değişiyor.

Biz Microsoft olarak Windows 8 ile gördüğümüz gelişimden ve geldiğimiz yerden çok memnunuz.

Windows 8.1

OEM iş ortaklarımız çıkardıkları tabletler, dokunma destekli dizüstüler, dönüştürülebilir cihazlar ile Windows 8 ve mobil bilişimi hayata geçirdiler. Birbirinden farklı ve mükemmel yepyeni cihazlar ile karşımıza çıktılar. Bunlardan birkaçı Dell XPS 12, Lenovo IdeaPad Yoga13, Sony VAIO Tap 20 ve yeni duyurulan Acer Aspire R7. Bugün teknoloji mağazalarında Windows 8’li mükemmel cihazları 400$ ve üstü fiyatlara bulabiliyorsunuz.

Windows Mağazası’nda şuanda 70,000′den fazla uygulama bulunuyor; Twitter, CNN gibi, oyunlardan Temple Run:Brave, Bejeweled LIVE ya da Angry Birds Star Wars ve daha fazlası.

PC’ler değiştikçe, Windows 8′de değişiyor.

 

Bugün JP Morgan Technologu, Media & Telecom Konferansı‘nda Tami Reller, daha önceden “Windows Blue” kod adı ile anılan güncellemenin resmi isminin Windows 8.1 olduğunu ve mevcut Windows 8 ve Windows RT kullanıcıları için Windows Mağazası üzerinden ücretsiz temin edilebileceğini açıkladı.

 

Tami Reller açıklamalarında, Windows 8′in güncellemelerine devam edileceğini ve bu güncellemeler ile daha zengin deneyimler sunacağını söyledi. Windows 8.1′in, geçtiğimiz sonbaharda çıkan Windows 8 üzerine gelen zenginleştirmelerinin parçası olduğunu vurguladı. Windows 8.1 ile beraber OEM iş ortaklarımızdan yeni nesil PC ve tabletler müşterilerimizi bekliyor olacak.

Bugün karşımızda farklı ihtiyaçlarımıza göre farklı şekillerde cihazlar bulunuyor. Windows 8 kullanıcılarına mükemmel bir deneyim sunuyor. Bilgi üretimi ve bilgi tüketimi ihtiyaçlarını, istediklerinde oynamalarını ya da çalışmalarını sağlıyor. Windows’un sunduğu güncellemeler, gerek Windows Mağazası’nda sunulan uygulama güncellemeleri olsun, gerekse Windows 8′in performansını arttırmak için olan güncellemeler olsun, ya da Windows 8.1 olsun, kullanıcılara mükemmel deneyimi sunuyor.

Önümüzdeki haftalarda Windows 8.1 ile ilgili daha fazla bilgi paylaşıyor olacağız. 26 Haziran 2013′te San Fransisco’da yapılacak Build konferansında Windows 8.1’i tanıtıyor olacağız.