Beykent Windows Phone 7 Eğitimleri: İkinci Haftamız!

Yazıyı yazmakta biraz geciktim, bu yüzden özür diliyorum.

Etkinliğimizde geçen sefere oranla daha çok arkadaşımız aramızdaydı, 22 kişilik bir katılım ve 22 tane dreamspark kartı dağıtımı yaptık. Katılan arkadaşlara teşekkür ediyorum, detaylara geçmeden önce uygulama geliştirme konusunda gelecek hafta daha etkili bir giriş ve artık ufaktan yazmaya başlamaları amacıyla fikir üretenlere ekstra bir teşekkür ediyorum denemeden ve düşünmeden başlanamayacağını bildikleri için.

Etkinliğimizde bir çok koddan bahsettik, ben yine her zamanki gibi kendi şahsi tecrübelerimi paylaştım ve ne kadar zor uygulamaların ne kadar kolay yazılabileceğini anlattım, buna ek olarak zor bazı uygulamaların nasıl yazıldığına dair ufak tefek kodlar ve uygulamalar gösterdim.

Daha sonra biraz geç kalan arkadaşlarımız da aramıza katıldılar, tekrar devam ettik anlatımımıza.

İlk olarak incelediğimiz video oynatma uygulamasına gerçekten ben de çok şaşırarak bakmıştım, adeta bir kaç satır ile elimizdeki videoları oynatıyorduk, oynatması bir kenara X ve Y koordinatlarına göre açısını değiştirebiliyorduk! Şaşırmamak mümkün değil ve bunu fazladan bir iki satır kodla yapıyor olmak gerçekten inanılmaz.

Daha sonra bir miktar WebBrowser objesini inceledik, nasıl web site açarız, açılan web sitesini niye açarız, bu obje ile nasıl uygulamalar yazabiliriz üzerine uzun uzun teorik konuştuk ve bir kaç tane ufak örnek inceledik. Ayrıca, otomatik çeviri yapabileceğimiz bir kaç yöntemi inceledik, bu sayede Türkçe olan web sayfaları nasıl İngilizce yayınlayacağımızı görmüş olduk.

Bir DreamSpark üyeliği gerçekleştiriyorduk fakat malesef internet bağlantı sorunu yüzünden doldurduğumuz formu gönderme aşamasında sıkıntı yaşadık, yine de en azından formun dolduruluşunu görmüş olduk.

Ek olarak Doğukan Demir arkadaşımızın yapmış olduğu bir çok örneği gösterdim arkadaşlara, uygulama fikirlerini geliştirmelerinde fikren ve yazılımsal olarak yardımcı olması adına. Kendisine buradan tekrar teşekkür ediyorum.

Tek tek her uygulamayı anlattım arkadaşlara, nasıl yazılır hangi mantıkla yazılır, ne kullanırız ne kullanmayız, ScrollViewer bize ne sağlar ne sağlamaz. Bunları inceledik. Ayrıca bir kaç arkadaşın yönelttiği soruyu cevapladım, programcılıkta en sevdiğim olayı kullanarak bir örnek yaptık; küçük hileler! Dönen bir dünya oluşturmak isteyen arkadaşa bunun için video kullanmak ve bataryayı tüketmek yerine animasyon kullanmasını söyledik ve dönen dünya efektini de küçük hilelerle tamamen 2 boyuttan oluşan 2 adet resimle ve bir adet başlangıç ve bitiş noktası olarak 2 parçadan oluşan bir animasyon ile sağladık, mutluyuz 🙂

Tüm katılımcı arkadaşlara özellikle teşekkür ediyorum, haftaya daha kalabalık ve daha çok uygulama geliştirmek ister şekilde küçük ama faydalı dersimizde birlikte olmayı umuyorum. 🙂

Bir kaç tane daha resim ekleyip yazımı bitiriyorum, Beykent Üniversitesi WP7 Uygulama Geliştirme Etkinliği 2. haftasında gösterdiğim kodların tamamına ulaşmak için

Buraya Tıklayabilirsiniz

(İndirmek için ilgili dosyayı seçerek sağdaki panelden “Karşıdan yükle” yada “Download” a tıklayabilirsiniz, 18mb’tır.)

 

Etiketler:

"Beykent Windows Phone 7 Eğitimleri: İkinci Haftamız!" yazısı için hiç yorum yapılmamış..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir